• Alternativna realnost MAGA sveta se ruši sama vase.
  • Kaligula je v maniri histeričnega otroka, v telefonskem pogovoru z republikanskimi volilnimi uradniki iz Georgie, poskušal izsiliti spremembo rezultata. Trumpove zahteve niso le nore, temveč povrhu sprememba rezultata v Georgii ne bi vplivala na elektorsko zmago Bidena.
  • Med drugim je propadla še ena tožba v Texasu. Medtem republikanska kohorta zapušča potapljajočo se ladjo.
  • V spodnjem domu kongresa so demokrati s pomočjo republikancev preglasovali Trumpov veto zakona o obrambnem proračunu – izgubil je prvi veto svojega mandata.

Trump:
– I just want to find 11780 votes…
– And I think you have to say that you’re going to reexamine it, but reexamine it with people that want to find answers…
– And honestly, this should go very fast. You should meet tomorrow, because you have a big election coming up and because of what you have done to the president – you know, the people of Georgia know that this was a scam,…

Raffensperger:
– Mr President, you have people that submit information and we have our people that submit information, and then it comes before the court, and the court then has to make a determination. We have to stand by our numbers. We believe our numbers are right.

Na medmrežju se je pojavil enourni posnetek Trumpovega pogovora z republikanskim volilnim uradnikom iz Georgie (izseki; celoten). Med pogovorom Trump ponavlja nepotrjene izmišljotine o volilni prevari. Prav tako poskuša groziti z nejevoljo republikanskih volivcev, tik pred drugim krogom senatnih volitev, ki bo določil demokratsko/republikansko kontrolo senata in s tem neposredno vplival na možnosti Bidenove administracije. Senat lahko filibustera predsedniške iniciative – dober primer je republikansko postopanje med administracijo Obame.

Vrhovno sodišče je ad hoc ustavilo že več tožb iz Texasa. Tudi zadnja, ki je vpletala podpredsednika, je pogorela. Pence se je od poskusa distanciral. Kaže se, da je republikanska kohorta pričela zapuščati potapljajočo ladjo Trumpove administracije – Kaligula je pričel z napadi zoper McConnell in Pence duet, donedavno njegova najbližja lakaja. V spodnjem domu kongresa so demokrati in republikanci skupno preglasovali Trumpov veto zakona o obrambnem proračunu – izgubil je prvi veto svojega mandata.

Kaligula je v preostalem času podpisal 15 predsedniških odpustkov, med drugim za več obsojencev v Mueller preiskavi (rusko vmešavanje v 2016 volitve).